5 redenen waarom je jou fietsband oppompt!
Het handhaven van een goede bandenspanning heeft verschillende voordelen, waaronder verbeterde rolweerstand, betere grip, meer comfort, langere levensduur van de banden en mogelijke brandstofbesparing bij e-bikes. Het is dus belangrijk om regelmatig de bandenspanning van jouw fiets te controleren en aan te passen.
5 redenen waarom je jou fietsband oppompt!
Verbeterde rolweerstand
Een fietsband met de juiste bandenspanning rolt gemakkelijker over het wegdek, wat resulteert in verminderde rolweerstand. Dit betekent dat je minder inspanning hoeft te leveren om vooruit te komen, waardoor je efficiënter kunt fietsen en meer snelheid kunt ontwikkelen.
Betere grip
Een optimale bandenspanning zorgt voor een betere grip op de weg. Dit is vooral belangrijk bij het nemen van bochten of het rijden op natte of gladde ondergronden. Een goede grip vermindert het risico op uitglijden of wegglijden, wat de veiligheid van jouw rit verbetert.
Comfortabele rit
Met de juiste bandenspanning absorbeert de fietsband beter oneffenheden in de weg, zoals hobbels en kuilen. Dit resulteert in een comfortabelere rit, omdat trillingen en schokken worden verminderd. Een comfortabele rit betekent minder belasting op jouw lichaam en een aangenamere fietservaring.
Langere levensduur van de band
Door de banden op de juiste spanning te houden, voorkom je overmatige slijtage. Overmatige druk kan ervoor zorgen dat het midden van de band sneller slijt, terwijl te lage druk kan leiden tot ongelijkmatige slijtage aan de zijkanten. Een goede bandenspanning zorgt voor een gelijkmatige slijtage en verlengt de levensduur van de banden.
Accubesparing (bij e-bikes)
Voor elektrische fietsen kan het handhaven van de juiste bandenspanning helpen om de levensduur van de batterij te verlengen. Een optimale bandenspanning zorgt voor minder rolweerstand, waardoor de motor van de e-bike minder inspanning hoeft te leveren. Dit kan resulteren in een grotere actieradius en een efficiënter gebruik van de batterij, wat leidt tot accubesparing.
Het handhaven van een goede bandenspanning heeft verschillende voordelen, waaronder verbeterde rolweerstand, betere grip, meer comfort, langere levensduur van de banden en mogelijke accubesparing bij e-bikes. Het is dus belangrijk om regelmatig de bandenspanning van jouw fiets te controleren en aan te passen.
Terug
Blog
Als ondernemer is het essentieel om kosten te beheersen en efficiëntie te maximaliseren. Een van de slimme investeringen die u kunt overwegen, is de aanschaf van een vouwfiets. Naast de milieuvriendelijke aspecten van fietsen biedt het bezitten van een vouwfiets specifieke voordelen voor ondernemers, waaronder de mogelijkheid om de betaalde btw terug te vragen en fiscale aftrekbaarheid voor zowel nieuwe als gebruikte vouwfietsen. In dit artikel zullen we deze voordelen nader bekijken en u laten zien waarom een vouwfiets een waardevolle aanvulling kan zijn op uw ondernemersarsenaal.
Veel van onze klanten komen NIET uit Zwolle. Wij leggen graag uit waarom onze klanten het de moeite waard vonden om een stuk(je) te rijden. Eigenlijk is alles in Nederland natuurlijk relatief dichtbij😉.
Alle vouwfietsen worden geleverd met een recht stuur omdat dit het meest compact is voor het opvouwen. Maar een tourstuur is in de meeste gevallen wel het meest comfortabel. Wanneer het stuur een snel-klem heeft is het toch met een kleine handeling heel makkelijk om de vouwfiets net zo compact te krijgen.
Een perfect dagje weg met de kinderen op de Jools little big one.
Een heerlijke vouwfiets voor langere afstanden.
Wat een heerlijke fiets.
Op een loopfiets blijft u langer mobiel. Het lichaamsgewicht wordt gedragen door de fiets waardoor lopen minder moeite kost. De rug, heup, knieën en enkels worden ontlast. Een loopfiets is in de meeste winkels toegestaan en is echt een uitkomst in bijvoorbeeld de Ikea of de Kreadoe. Maar ook op de markt of gewoon om een stukje mee te wandelen.
Omdat vouwfietsen compact te maken zijn en licht van gewicht zijn neemt een dief ze heel gemakkelijk mee. Daarom hebben wij voor u onze tips op een rijtje gezet.
U wilt graag reizen met uw vouwfiets in de trein want dat lijkt u handig, ja klopt! Absoluut doen, het is gemakkelijk, gezond en ook nog eens gratis!
Er zijn echter wel regels waar u zich aan moet houden en die zijn niet altijd even snel te vinden. Wij hebben het voor u uitgezocht, alle andere informatie weg gefilterd en alleen de regels voor de vouwfietsen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u snel zien dat een vouwfiets meenemen in de trein echt een uitkomst is.
Wilt u graag van uw vouwfiets af? Of zoekt u een upgrade en heeft u geen idee wat te doen met uw oude? Of wilt u liever niet een vreemde aan de deur via marktplaats? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen heel vaak aan de hand van een paar duidelijke foto’s op afstand al een indicatie geven van inruil/opkoop prijs, en geven u ook graag advies en tips als u er dan alsnog voor kiest om het particulier te verkopen.
Onze on-populaire mening over Brompton. Wij willen zeker niet het merk Brompton afkraken maar willen toch een korte uitleg geven over de veel gestelde vraag; ‘’waarom verkopen jullie niet Brompton?’’.
De ERTRO Maat is in het leven geroepen om een algemeen maatsysteem te introduceren.
Bij het oriënteren op een elektrische vouwfiets vliegen te termen u om de oren: Watt, watt(uur), volt, ampère, actieradius. Al deze termen zeggen iets over de motor en de accu van de vouwfiets. Daarom hebben wij voor u een korte uitleg gemaakt waar in duidelijk wordt wat de verschillen zijn.
De ene vouwfiets is uitgerust met een naafversnelling, de andere met een derailleur. Maar welke van de twee is nu beter? En wat past het beste bij uw fietsgedrag?
Bij Jools staan ze voor kwaliteit en degelijkheid voor een betaalbare prijs. Maar daar stopt het niet, ze streven ernaar om ook mooie fietsen te produceren. En wij geven toe, dat is ze zeker gelukt!
Steeds meer is de elektrische vouwfiets de favoriet. Hoewel nog heel veel mensen kiezen voor een manuele vouwfiets wordt de vraag naar elektrische vouwfietsen steeds groter. Onze missie en visie staat centraal en daarom bieden wij ook steeds vaker gebruikte elektrische vouwfietsen aan.
Het woord ‘’vouwfietswinkel’’ bestond nog niet voordat wij, Pieter en Helena, begonnen aan ons avontuur. De liefde voor vouwfietsen is in 2017 langzaam maar gestaag gegroeid. Het begon allemaal met een roestbak van de kringloopwinkel. Hij zag er zo leuk uit! En kon ook nog eens vouwen. Hij woog bijna niks maar was vreselijk verroest. Het schatje ging met ons mee naar huis.
Denk je eraan om een elektrische step te kopen? Dan snappen we dat je misschien nog met wat vragen zit. Hoe zit het met de regelgeving? En waar moet je verder allemaal op letten? We hebben het al voor je uitgezocht zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Lees snel verder!