De grote vraag, waarom een vouwfietswinkel?!

Het woord ‘’vouwfietswinkel’’ bestond nog niet voordat wij, Pieter en Helena, begonnen aan ons avontuur. De liefde voor vouwfietsen is in 2017 langzaam maar gestaag gegroeid. Het begon allemaal met een roestbak van de kringloopwinkel. Hij zag er zo leuk uit! En kon ook nog eens vouwen. Hij woog bijna niks maar was vreselijk verroest. Het schatje ging met ons mee naar huis.


De grote vraag, waarom een vouwfietswinkel?!


 

 

Het woord ‘’vouwfietswinkel’’ bestond nog niet voordat wij, Pieter en Helena, begonnen aan ons avontuur. De liefde voor vouwfietsen is in 2017 langzaam maar gestaag gegroeid. Het begon allemaal met een roestbak van de kringloopwinkel. Hij zag er zo leuk uit! En kon ook nog eens vouwen. Hij woog bijna niks maar was vreselijk verroest. Het schatje ging met ons mee naar huis.

Met Pieter’s technische kennis en Helena’s creatieve knobbeltje gingen wij aan de gang met de vouwfiets. De vouwfiets werd helemaal gestript en grondig bestudeerd. Heel interessant, vooral de binnenkant van de vouwsystemen. Na veel gepeuter en gedoe wisten we alle speling te verhelpen en voelde hij al veel steviger aan. Hij kreeg een nieuw kleurtje en alle onderdelen werden weer netjes terug geplaatst. Hij zag er weer uit als nieuw, en vond al snel een nieuwe trotse eigenaar.

Dit was leuk! Dachten wij allebei. Kom op, we doen er nog 1, en nog 1 en nog 1 enz. Alle systemen zijn weer anders dan de andere. En de ene had nog sneller een nieuwe eigenaar dan de andere. We hoorden veel geluiden van klanten dat er grote behoefte was naar keuze mogelijkheden. Het online kopen van een vouwfiets liep 9 van de 10 x uit op een tragedie.

 

 

Al snel hadden wij onze woonkamer vol staan met opknappers en werd de logeerkamer omgetoverd tot een werk kamer. Elk dag werden er nieuwe handige stukken gereedschap aangeschaft en werden we steeds beter in het opknappen en perfectioneren van de vouwfietsen. Niet lang daarna stonden de opgeknapte vouwfietsen rijklaar in de woonkamer en stroomde woonkamer vol met nieuwe klanten, dag in dag uit. Iedereen was blij dat ze konden proefrijden op verschillende soorten vouwfietsen, en dat ze de best passende meteen mee naar huis konden nemen.

Bij ons werd een klein waakvlammetje, voor ons allebei de grote wens voor een eigen onderneming, flink opgestookt. We zagen een toekomst in de vouwfiets wereld. Na veel onderzoek en veel ervaring op doen zijn we op zoek gegaan naar een vouwfietsmerk die wij goed bij ons vonden passen. Tern is ons allereerste vouwfietsmerk die wij toen al vanuit onze woonkamer aan de klanten konden aanbieden. Dit prachtige merk hebben we nog steeds in onze vouwfietswinkel en zijn er nog steeds erg trots op.

Na een aantal jaren verkoop vanuit ons huis en veel nieuwe merken te hebben toegevoegd aan ons assortiment was het tijd voor keuzes. Onze oudste zoon, geheel opgegroeid tussen de sturen en de wielen, had meer ruimte nodig aangezien er een klein broertje onderweg was. Er was geen plek meer in ons appartement. Wij twijfelde geen moment omdat we zeker wisten dat een vouwfietswinkel in Nederland eigenlijk onmisbaar is. Het is geen makkelijke wereld maar met onze passie ging dat zeker lukken!

Wauw! Een heel pand aan de Assendorperstraat voor onze vouwfietsen. Na heel veel late uren klussen wisten we het oude pand op te knappen tot een super mooie winkel, helemaal naar onze wensen. In het begin was het moeilijk om de winkel te vullen. We leerden de problemen omtrent voorraad kennen en dit was even lastig. Ondertussen zijn wij hier echt expert in geworden en is de voorraad extreem gegroeid! De winkel staat na 2 jaar open te zijn propvol en ook de opslag puilt uit met super veel nieuwe en gebruikte vouwfietsen.

Voor iedere klant en iedere portemonnee is er wel een vouwfiets die passend is. Want vouwfietsen zijn gewoon super leuk en handig!


Terug



Blog

De Voordelen van een vouwfiets voor ondernemers: Terugvorderbare BTW en Aftrekbaarheid.

Als ondernemer is het essentieel om kosten te beheersen en efficiëntie te maximaliseren. Een van de slimme investeringen die u kunt overwegen, is de aanschaf van een vouwfiets. Naast de milieuvriendelijke aspecten van fietsen biedt het bezitten van een vouwfiets specifieke voordelen voor ondernemers, waaronder de mogelijkheid om de betaalde btw terug te vragen en fiscale aftrekbaarheid voor zowel nieuwe als gebruikte vouwfietsen. In dit artikel zullen we deze voordelen nader bekijken en u laten zien waarom een vouwfiets een waardevolle aanvulling kan zijn op uw ondernemersarsenaal.

We hebben het gevraagd: 4 belangrijke redenen waarom onze klanten soms van heel ver komen rijden.

Veel van onze klanten komen NIET uit Zwolle. Wij leggen graag uit waarom onze klanten het de moeite waard vonden om een stuk(je) te rijden. Eigenlijk is alles in Nederland natuurlijk relatief dichtbij😉.

Kies voor een tourstuur op de vouwfiets en lees hier waarom.

Alle vouwfietsen worden geleverd met een recht stuur omdat dit het meest compact is voor het opvouwen. Maar een tourstuur is in de meeste gevallen wel het meest comfortabel. Wanneer het stuur een snel-klem heeft is het toch met een kleine handeling heel makkelijk om de vouwfiets net zo compact te krijgen.

5 redenen waarom je jou fietsband oppompt!

Het handhaven van een goede bandenspanning heeft verschillende voordelen, waaronder verbeterde rolweerstand, betere grip, meer comfort, langere levensduur van de banden en mogelijke brandstofbesparing bij e-bikes. Het is dus belangrijk om regelmatig de bandenspanning van jouw fiets te controleren en aan te passen.

Uitgebreide testrit Jools – little big one van Helena.

Een perfect dagje weg met de kinderen op de Jools little big one.

Uitgebreide test Beone vouwfiets door Helena.

Een heerlijke vouwfiets voor langere afstanden.

Uitgebreide test Beone vouwfiets door Arjen.

Wat een heerlijke fiets.

Elke vouwfiets is een loopfiets voor volwassenen, en dan ook nog eens vouwbaar!

Op een loopfiets blijft u langer mobiel. Het lichaamsgewicht wordt gedragen door de fiets waardoor lopen minder moeite kost. De rug, heup, knieën en enkels worden ontlast. Een loopfiets is in de meeste winkels toegestaan en is echt een uitkomst in bijvoorbeeld de Ikea of de Kreadoe. Maar ook op de markt of gewoon om een stukje mee te wandelen.

Voorkom diefstal, zet uw vouwfiets altijd ergens aan vast!

Omdat vouwfietsen compact te maken zijn en licht van gewicht zijn neemt een dief ze heel gemakkelijk mee. Daarom hebben wij voor u onze tips op een rijtje gezet.

Reizen met de trein in Nederland en het buitenland, wat zijn de regels voor vouwfietsen?

U wilt graag reizen met uw vouwfiets in de trein want dat lijkt u handig, ja klopt! Absoluut doen, het is gemakkelijk, gezond en ook nog eens gratis! Er zijn echter wel regels waar u zich aan moet houden en die zijn niet altijd even snel te vinden. Wij hebben het voor u uitgezocht, alle andere informatie weg gefilterd en alleen de regels voor de vouwfietsen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u snel zien dat een vouwfiets meenemen in de trein echt een uitkomst is.

Hoe komen wij aan zo veel gebruikte vouwfietsen en onderdelen?

Wilt u graag van uw vouwfiets af? Of zoekt u een upgrade en heeft u geen idee wat te doen met uw oude? Of wilt u liever niet een vreemde aan de deur via marktplaats? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen heel vaak aan de hand van een paar duidelijke foto’s op afstand al een indicatie geven van inruil/opkoop prijs, en geven u ook graag advies en tips als u er dan alsnog voor kiest om het particulier te verkopen.

Waarom wij als enige vouwfietswinkel in Europa geen Brompton verkopen.

Onze on-populaire mening over Brompton. Wij willen zeker niet het merk Brompton afkraken maar willen toch een korte uitleg geven over de veel gestelde vraag; ‘’waarom verkopen jullie niet Brompton?’’.

Met de ETRTO maat vind u altijd de juiste maat band, maar wat is dat?

De ERTRO Maat is in het leven geroepen om een algemeen maatsysteem te introduceren.

Wat betekenen fietsaccu termen zoals watt(uur) en ampère? En wat is nou actieradius?

Bij het oriënteren op een elektrische vouwfiets vliegen te termen u om de oren: Watt, watt(uur), volt, ampère, actieradius. Al deze termen zeggen iets over de motor en de accu van de vouwfiets. Daarom hebben wij voor u een korte uitleg gemaakt waar in duidelijk wordt wat de verschillen zijn.

Naaf versnellingen of derailleur versnellingen?

De ene vouwfiets is uitgerust met een naafversnelling, de andere met een derailleur. Maar welke van de twee is nu beter? En wat past het beste bij uw fietsgedrag?

Nieuw in ons assortiment! Jools!

Bij Jools staan ze voor kwaliteit en degelijkheid voor een betaalbare prijs. Maar daar stopt het niet, ze streven ernaar om ook mooie fietsen te produceren. En wij geven toe, dat is ze zeker gelukt!

Nieuwe samenwerking met fietsaccuservice.nl!

Steeds meer is de elektrische vouwfiets de favoriet. Hoewel nog heel veel mensen kiezen voor een manuele vouwfiets wordt de vraag naar elektrische vouwfietsen steeds groter. Onze missie en visie staat centraal en daarom bieden wij ook steeds vaker gebruikte elektrische vouwfietsen aan.

Wat zijn de regels voor elektrische steps?

Denk je eraan om een elektrische step te kopen? Dan snappen we dat je misschien nog met wat vragen zit. Hoe zit het met de regelgeving? En waar moet je verder allemaal op letten? We hebben het al voor je uitgezocht zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Lees snel verder! 

Speciaalzaak

Let op!

Omdat wij een speciaalzaak zijn voor de vouwfietsen nemen wij geen reparaties aan voor ''normale'' fietsen.

 


Openingstijden

Maandag:  11.00 - 16.00 uur
Dinsdag:  09.00 - 16.00 uur
Woensdag:  Gesloten
Donderdag:  09.00 - 20.00 uur
Vrijdag:  09.00 - 16.00 uur
Zaterdag:  09.00 - 16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Telefonisch bereikbaar op: 06-40827839. (appen kan ook)

Afwijkende dagen
29 maart 2024 (Gesloten - goede vrijdag):   Gesloten
30 maart 2024 (Gesloten - vakantie):   Gesloten
1 april 2024 (Gesloten - 2e paasdag):   Gesloten
27 april 2024 (Gesloten - koningsdag):   Gesloten
2 mei t/m 5 mei 2024 (Gesloten - vakantie):   Gesloten
9 mei 2024 (Gesloten - hemelvaartsdag):   Gesloten
20 mei 2024 (Gesloten - 2e pinksterdag):   Gesloten


Facebook



Beixo
BeOne
Birdy
Bizobike
Bohlt
Dahon
DEMA
EOVOLT
Hercules
MBM
Puch
SollSo
Staerk
Takashi
Tern
UGO
Van Raam
Vogue