Voorkom diefstal, zet uw vouwfiets altijd ergens aan vast!

Omdat vouwfietsen compact te maken zijn en licht van gewicht zijn neemt een dief ze heel gemakkelijk mee. Daarom hebben wij voor u onze tips op een rijtje gezet.


Voorkom diefstal, zet uw vouwfiets altijd ergens aan vast!


 

Onze tips tegen diefstal van vouwfietsen:

 • Een vast ringslot op de vouwfiets is onvoldoende. De dief kan hem opgevouwen zo in de auto zetten en niemand ziet dat de fiets gestolen wordt. Wij raden altijd aan om een kettingslot of een kabelslot te gebruiken zodat u hem ergens aan vast kan maken. Let op! Doe dit nooit door het wiel, het zadel of zadelpen, het stuur of de trappers. Deze kunnen namelijk los geschroefd worden. Gebruik altijd het frame!
 • Parkeert u altijd op een vaste plek zoals bijvoorbeeld school of werk, en zijn er onvoldoende rekken om de vouwfiets aan vast te maken? U kunt dit melden bij de fietsersbond en zij maken zich hier hard voor.
 • Laat het slot nooit op de grond bungelen, zo kan de dief het slot niet open slaan met een steen bijvoorbeeld.
 • Een feller kleurtje is minder diefstal gevoelig. We hebben een heel leuk assortiment aan gekleurde frames. Hoewel niet iedereen het eens is over dit argument zijn wij van mening dat een dief toch liever een minder opvallende fiets steelt, wat denkt u?
 • Een sticker met ons logo op de fiets schrikt net wat meer af dan een vouwfiets zonder sticker. Omdat al onze fietsen geregistreerd worden in het register van de politie. Wij adviseren dan ook om deze er op te laten zitten. Is uw sticker verweerd of mist u hem, kom dan gratis bij ons in de winkel 1 ophalen.
 • Een slot van een bekend merk zoals Axa of Lynx is moeilijker door te knippen, de dief zal het sneller opgeven.
 • Zet uw vouwfiets in het zicht van publiek. Bijvoorbeeld tegenover een bushalte waar mensen staan te wachten. Een dief is minder snel geneigd een fiets te stelen die in het openbaar gestald is. U kunt ook in veel gevallen gebruik maken van gratis fietsenstallingen.
 • In de trein is er vaak ook wel een paaltje op het balkon waar u de vouwfiets met het slot aan vast kan maken. Zorg ervoor dat u niemand hindert en dat de deuren normaal open en dicht kunnen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken en u kunt relaxen in de coupe.
 • Soms wordt een fiets eerst verplaatst en later door een andere dief opgehaald. Kijk dus eerst eens goed rond in de buurt, grote kans dat hij verderop staat.
 • Doe altijd aangifte van uw gestolen vouwfiets. Op onze factuur staan altijd alle gegevens die u nodig heeft om aangifte te doen zoals het framenummer.
 • Wist u dat u 112 mag bellen als u een dief op heterdaad betrapt?!
 • Wilt u er echt zeker van zijn dan kunt u bij ons ook een fiets verzekering afsluiten via ENRA.

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dan kunt u altijd bij ons terecht voor hulp en advies.


TerugBlog

Elke vouwfiets is een loopfiets voor volwassenen, en dan ook nog eens vouwbaar!

Op een loopfiets blijft u langer mobiel. Het lichaamsgewicht wordt gedragen door de fiets waardoor lopen minder moeite kost. De rug, heup, knieën en enkels worden ontlast. Een loopfiets is in de meeste winkels toegestaan en is echt een uitkomst in bijvoorbeeld de Ikea of de Kreadoe. Maar ook op de markt of gewoon om een stukje mee te wandelen.

Reizen met de trein in Nederland en het buitenland, wat zijn de regels voor vouwfietsen?

U wilt graag reizen met uw vouwfiets in de trein want dat lijkt u handig, ja klopt! Absoluut doen, het is gemakkelijk, gezond en ook nog eens gratis! Er zijn echter wel regels waar u zich aan moet houden en die zijn niet altijd even snel te vinden. Wij hebben het voor u uitgezocht, alle andere informatie weg gefilterd en alleen de regels voor de vouwfietsen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u snel zien dat een vouwfiets meenemen in de trein echt een uitkomst is.

Hoe komen wij aan zo veel gebruikte vouwfietsen en onderdelen?

Wilt u graag van uw vouwfiets af? Of zoekt u een upgrade en heeft u geen idee wat te doen met uw oude? Of wilt u liever niet een vreemde aan de deur via marktplaats? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen heel vaak aan de hand van een paar duidelijke foto’s op afstand al een indicatie geven van inruil/opkoop prijs, en geven u ook graag advies en tips als u er dan alsnog voor kiest om het particulier te verkopen.

Waarom wij als enige vouwfietswinkel in Europa geen Brompton verkopen.

Onze on-populaire mening over Brompton. Wij willen zeker niet het merk Brompton afkraken maar willen toch een korte uitleg geven over de veel gestelde vraag; ‘’waarom verkopen jullie niet Brompton?’’.

Met de ETRTO maat vind u altijd de juiste maat band, maar wat is dat?

De ERTRO Maat is in het leven geroepen om een algemeen maatsysteem te introduceren.

Wat betekenen fietsaccu termen zoals watt(uur) en ampère? En wat is nou actieradius?

Bij het oriënteren op een elektrische vouwfiets vliegen te termen u om de oren: Watt, watt(uur), volt, ampère, actieradius. Al deze termen zeggen iets over de motor en de accu van de vouwfiets. Daarom hebben wij voor u een korte uitleg gemaakt waar in duidelijk wordt wat de verschillen zijn.

Naaf versnellingen of derailleur versnellingen?

De ene vouwfiets is uitgerust met een naafversnelling, de andere met een derailleur. Maar welke van de twee is nu beter? En wat past het beste bij uw fietsgedrag?

Nieuw in ons assortiment! Jools!

Bij Jools staan ze voor kwaliteit en degelijkheid voor een betaalbare prijs. Maar daar stopt het niet, ze streven ernaar om ook mooie fietsen te produceren. En wij geven toe, dat is ze zeker gelukt!

Nieuwe samenwerking met fietsaccuservice.nl!

Steeds meer is de elektrische vouwfiets de favoriet. Hoewel nog heel veel mensen kiezen voor een manuele vouwfiets wordt de vraag naar elektrische vouwfietsen steeds groter. Onze missie en visie staat centraal en daarom bieden wij ook steeds vaker gebruikte elektrische vouwfietsen aan.

De grote vraag, waarom een vouwfietswinkel?!

Het woord ‘’vouwfietswinkel’’ bestond nog niet voordat wij, Pieter en Helena, begonnen aan ons avontuur. De liefde voor vouwfietsen is in 2017 langzaam maar gestaag gegroeid. Het begon allemaal met een roestbak van de kringloopwinkel. Hij zag er zo leuk uit! En kon ook nog eens vouwen. Hij woog bijna niks maar was vreselijk verroest. Het schatje ging met ons mee naar huis.

Wat zijn de regels voor elektrische steps?

Denk je eraan om een elektrische step te kopen? Dan snappen we dat je misschien nog met wat vragen zit. Hoe zit het met de regelgeving? En waar moet je verder allemaal op letten? We hebben het al voor je uitgezocht zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Lees snel verder! 

LET OP! wegens verhuizing gesloten!

LET OP! Wegens verhuizing is onze locatie in assendorp vanaf 05-03 gesloten. Op 18-03 vanaf 11.00 uur verwelkomen wij graag iedereen tijdens onze feestelijke opening aan de Dobbe 17 in Zwolle. 

Alle weborders zullen ondertussen zo goed en zo snel mogelijk verwerkt en of verzonden worden.


FacebookBeixo
BeOne
Birdy
Bizobike
Bohlt
Dahon
DEMA
EOVOLT
Hercules
MBM
Puch
SollSo
Staerk
Takashi
Tern
UGO
Van Raam
Vogue