Waarom wij als enige vouwfietswinkel in Europa geen Brompton verkopen.

Onze on-populaire mening over Brompton. Wij willen zeker niet het merk Brompton afkraken maar willen toch een korte uitleg geven over de veel gestelde vraag; ‘’waarom verkopen jullie niet Brompton?’’.


Waarom wij als enige vouwfietswinkel in Europa geen Brompton verkopen.


 

Eigenlijk kunnen we daar heel kort over zijn. Voor het geld wat u aan een Brompton uit geeft kunt u tegenwoordig een veel betere vouwfiets krijgen.

In onze vouwfietswinkel heeft u zo ontzettend veel keuze en is er altijd wel een vouwfiets die beter bij u past dan de Brompton. De Brompton heeft ondanks zijn verschillende sturen toch altijd wel een zeer sportieve zithouding.

Ze zijn voorzien van kleine wielen met zeer dunne banden. Zonder vering voelt dit erg ongelukkig op bijvoorbeeld klinkerwegen.

De Brompton vouwt zich erg compact op en dit zou dan de grootste reden zijn om er 1 aan te schaffen. Echter zijn er veel modellen die maar een paar centimeter schelen wanneer opgevouwen en dat kan u een rib uit het lijf schelen.

Door de meerdere vouwpunten is de fiets kwetsbaarder en doordat het onderhoud over het algemeen duurder is, zien wij veel gevallen van speling voorbij komen wat erg gevaarlijk kan zijn. Ook het achterste gedeelte, wat dus onder de fiets doorvouwt, zit maar vast aan 2 punten. Dit maakt de fiets erg kwetsbaar en is in onze mening maar geschikt voor 90 kg inclusief berijder en extra’s.

Zoals we al zeiden, we kraken hem niet af maar er is zo veel meer!

Als wij Brompton zouden willen verkopen dan kunnen we wel een geheel nieuwe werkplaats en een extra magazijn inrichten. Vele onderdelen op deze fietsen zijn alleen gemaakt voor Brompton en al het andere materiaal is zo goed als niet geschikt. Dit betekent dat u daar volledig van afhankelijk bent en komt het zeer vaak voor dat onderdelen niet op voorraad zijn, wat reparaties pijnlijk lang doet duren. Dit is NIET waar wij voor staan. Wij zorgen er altijd voor dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen en de rest komt later.

9 van de 10 mensen kiest voor een andere vouwfiets

Met enige regelmaat worden Bromptons bij ons ingeruild, dit is de enige reden waarom wij af en toe een gebruikte Brompton aanbieden. Wij zorgen er altijd voor dat ons aanbod aan gebruikte vouwfietsen weer 100% technisch in orde zijn. Vanwege de populaire naam komen veel mensen een proefrit maken maar 9 van de 10 mensen kiezen bij ons in de vouwfietswinkel toch voor een andere vouwfiets.

 

 


TerugBlog

Elke vouwfiets is een loopfiets voor volwassenen, en dan ook nog eens vouwbaar!

Op een loopfiets blijft u langer mobiel. Het lichaamsgewicht wordt gedragen door de fiets waardoor lopen minder moeite kost. De rug, heup, knieën en enkels worden ontlast. Een loopfiets is in de meeste winkels toegestaan en is echt een uitkomst in bijvoorbeeld de Ikea of de Kreadoe. Maar ook op de markt of gewoon om een stukje mee te wandelen.

Voorkom diefstal, zet uw vouwfiets altijd ergens aan vast!

Omdat vouwfietsen compact te maken zijn en licht van gewicht zijn neemt een dief ze heel gemakkelijk mee. Daarom hebben wij voor u onze tips op een rijtje gezet.

Reizen met de trein in Nederland en het buitenland, wat zijn de regels voor vouwfietsen?

U wilt graag reizen met uw vouwfiets in de trein want dat lijkt u handig, ja klopt! Absoluut doen, het is gemakkelijk, gezond en ook nog eens gratis! Er zijn echter wel regels waar u zich aan moet houden en die zijn niet altijd even snel te vinden. Wij hebben het voor u uitgezocht, alle andere informatie weg gefilterd en alleen de regels voor de vouwfietsen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u snel zien dat een vouwfiets meenemen in de trein echt een uitkomst is.

Hoe komen wij aan zo veel gebruikte vouwfietsen en onderdelen?

Wilt u graag van uw vouwfiets af? Of zoekt u een upgrade en heeft u geen idee wat te doen met uw oude? Of wilt u liever niet een vreemde aan de deur via marktplaats? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen heel vaak aan de hand van een paar duidelijke foto’s op afstand al een indicatie geven van inruil/opkoop prijs, en geven u ook graag advies en tips als u er dan alsnog voor kiest om het particulier te verkopen.

Met de ETRTO maat vind u altijd de juiste maat band, maar wat is dat?

De ERTRO Maat is in het leven geroepen om een algemeen maatsysteem te introduceren.

Wat betekenen fietsaccu termen zoals watt(uur) en ampère? En wat is nou actieradius?

Bij het oriënteren op een elektrische vouwfiets vliegen te termen u om de oren: Watt, watt(uur), volt, ampère, actieradius. Al deze termen zeggen iets over de motor en de accu van de vouwfiets. Daarom hebben wij voor u een korte uitleg gemaakt waar in duidelijk wordt wat de verschillen zijn.

Naaf versnellingen of derailleur versnellingen?

De ene vouwfiets is uitgerust met een naafversnelling, de andere met een derailleur. Maar welke van de twee is nu beter? En wat past het beste bij uw fietsgedrag?

Nieuw in ons assortiment! Jools!

Bij Jools staan ze voor kwaliteit en degelijkheid voor een betaalbare prijs. Maar daar stopt het niet, ze streven ernaar om ook mooie fietsen te produceren. En wij geven toe, dat is ze zeker gelukt!

Nieuwe samenwerking met fietsaccuservice.nl!

Steeds meer is de elektrische vouwfiets de favoriet. Hoewel nog heel veel mensen kiezen voor een manuele vouwfiets wordt de vraag naar elektrische vouwfietsen steeds groter. Onze missie en visie staat centraal en daarom bieden wij ook steeds vaker gebruikte elektrische vouwfietsen aan.

De grote vraag, waarom een vouwfietswinkel?!

Het woord ‘’vouwfietswinkel’’ bestond nog niet voordat wij, Pieter en Helena, begonnen aan ons avontuur. De liefde voor vouwfietsen is in 2017 langzaam maar gestaag gegroeid. Het begon allemaal met een roestbak van de kringloopwinkel. Hij zag er zo leuk uit! En kon ook nog eens vouwen. Hij woog bijna niks maar was vreselijk verroest. Het schatje ging met ons mee naar huis.

Wat zijn de regels voor elektrische steps?

Denk je eraan om een elektrische step te kopen? Dan snappen we dat je misschien nog met wat vragen zit. Hoe zit het met de regelgeving? En waar moet je verder allemaal op letten? We hebben het al voor je uitgezocht zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Lees snel verder! 

LET OP! wegens verhuizing gesloten!

LET OP! Wegens verhuizing is onze locatie in assendorp vanaf 05-03 gesloten. Op 18-03 vanaf 11.00 uur verwelkomen wij graag iedereen tijdens onze feestelijke opening aan de Dobbe 17 in Zwolle. 

Alle weborders zullen ondertussen zo goed en zo snel mogelijk verwerkt en of verzonden worden.


FacebookBeixo
BeOne
Birdy
Bizobike
Bohlt
Dahon
DEMA
EOVOLT
Hercules
MBM
Puch
SollSo
Staerk
Takashi
Tern
UGO
Van Raam
Vogue